Ontwikkeling door 360° feedback

Een nulmeting of een meting na een coaching-traject of verbeter-traject in je organisatie? 
Deze tool geeft op een snelle manier meetbaar inzicht wat je ontwikkelpunten zijn als leider, als team of als organisatie en/of je de veranderingen die je wou realiseren effectief geïmplementeerd hebt. 

1. Vraag om feedback

Stuur een verzoek om feedback in drie eenvoudige stappen: je kiest het onderwerp, selecteert een vragenlijst en wij sturen een uitnodiging naar collega’s, managers, cliënten of anderen.

2. Word beoordeeld

De feedbackgevers die je geselecteerd hebt krijgen per mail een uitnodiging. Via de uitnodiging komen ze direct uit bij de vragenlijst. Ze hoeven behalve de vragenlijst niks in te vullen, en blijven indien gewenst anoniem.

3. Bekijk de resultaten

De resultaten worden weergegeven in overzichtelijke grafieken. De mogelijkheden tot ontwikkeling springen er meteen uit. Je ontvangt een gepersonaliseerd rapport per mail of ontvangt je rapport via je coach.

Slim inzetten? Ontwikkel jezelf als leider, team of organisatie door van alle kanten feedback te krijgen.

Check hier onze vragenlijsten:

Vragenlijst leiderschap

Een echte leider kijkt in de spiegel. Wie ben ik als leidinggevende? Hoe ervaren mijn teamgenoten mijn leiderschap? Feedback is a gift. Feedback is wat elkeen nodig heeft om te groeien. Wat kan beter, wat kan ik beter nog versterken? Hoe hou ik mezelf soms tegen? Geef ik mijn medewerkers op de juiste manier sturing? Geef ik hen genoeg kansen? Heb ik een realistisch beeld van mezelf? Hoe kan ik mijn mensen nog effectiever en efficiënter naar resultaten toe leiden?
Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je jezelf bewust kan bijsturen om de resultaten te behalen die je voor ogen hebt! 

Geselecteerde collega's vullen een 360° feedback vragenlijst in.
Je groeipunten nemen we onder de loep tijdens individuele coachingsessies. Na 1 à 1,5 jaar doen we dezelfde bevraging om te verifiëren of de groeipunten effectief geïmplementeerd zijn in uw dagdagelijkse praktijk.

Vragenlijst teamwerking
Vragenlijst personeelstevredenheid
Vragenlijst op maat

Sparren over hoe jij kan groeien door feedback?

Wil jij je groei meetbaar maken? Wil jij succesvoller worden? Wil jij bepaalde skills versterken? 

De vragenlijsten die we hanteren zijn gebaseerd op beproefde modellen die reeds hun effect bewezen hebben. Voor (zelf)leiderschap bevragen we de 6 competenties die elke leider dient te ontwikkelen, voor teams baseren we ons op het samenwerkingsmodel van Lencioni, voor personeelsengagement baseren we ons op de 8 drivers die meespelen in tevredenheid. En uiteraard werken we ook op maat!

Elke deelnemer krijgt van ons een login en paswoord per mail en zonder iets te installeren vult deze de vragenlijst in op smartphone of pc. Snel en gebruiksvriendelijk.

We hebben veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van mooie en overzichtelijke rapportage. Wil je zelf met de data aan de slag? We kunnen je ook een export bezorgen van de big data.

Eenvoud en duidelijkheid, daar is het ons om te doen. Daarom krijg je bij B21 steeds heldere afspraken. Prijzen zijn steeds exclusief BTW.
Reken op een vast bedrag per persoon die de vragenlijst invult (voor de uitnodigingen met persoonlijke login-gegevens en opvolging) en een vast forfait voor de analyse van de data, eventuele vertaalkosten en de opmaak van een overzichtelijk rapport met aanbevelingen.

Vraag een voorstel op maat, geef zeker mee als je kiest voor de all-in formule met coach.

B21 heeft een netwerk van zelfstandige coaches (ICF PCC-level) die ervaring hebben met 360° feedback tools en die zeker de nodige support kunnen geven om uw project te laten slagen:

  • Introductie workshops over het belang van feedback en feedforward of change kick-offs
  • Planning en roll-out, bv. keuze van de doelgroep bij grotere bevragingen
  • 1-op-1 feedback interviews met deelnemers
  • Individuele coaching aan de hand van de resultaten
  • Follow up team-workshops met ontwikkeling van actie-plannen
  • Integratie van een feedback-cultuur in uw organisatie
  • Ondersteuning van het change traject in uw organisatie

Kies je voor de all-in formule met coach? Contacteer ons voor een voorstel op maat!

De beste manier om te weten waar je staat is meten. Wij krijgen een objectief beeld waar de knelpunten liggen en de medewerkers krijgen een stem. Deze oefening heeft geholpen een positieve blik op de toekomst te krijgen in de gehele organisatie.

Waar kan ik het nog beter doen? Een vraag die elke leidinggevende zich zou moeten stellen. De 360° feedback geeft de ideale basis om gericht met persoonlijke coaching aan de slag te gaan. Een aanrader!

De beleiding was to the point en opbouwend. In 1 woord: verrijkend!